Stikeri važe za jedan od boljih načina da se dekoriše životni prostor i da dom izgleda svežije, novije, čak „podmlađenije“. Jedan od ključnijih argumenata koji idu u prilog stikerima tiče se ulaganja: ovaj način dekoracije ne iziskuje ni mnogo vremena ni mnogo novca.

Ideja koje se tiču stikera je mnogo, a navešćemo samo nekoliko mogućnosti da se pomoći njih unese novina u enterijer.

Stikeri i spavaća soba

Stikeri definitivno mogu da bude dekorativna svežina u svakoj prostoriji u domu, ali kada je u pitanju spavaća soba, najefektnije je zalepiti ih na mesto gde bi trebalo da se nalazi uzglavlje. Oni koji nemaju uzglavlje stikerima mogu da naprave odličan trik koji će gotovo transformisati prostor koji služi za odmor. 

Proces je jednostavan: na jednobojan i čist zid zalepiti stikere po izboru. Nije nemophodno da budu u pitanju stikeri koji su nalik uzglavlju ili ga imitiraju. Sasvim je dovoljno odabrati lep motiv koji će ulepšati zid.

Dnevna soba i zid kod garniture ili sofe

Čak i kada se dnevna soba super uredi, zid iza nameštaja koji je namenjen za sedenje uvek ostavlja prostora za ukrašavanje. Tu se uvek javljaju i dileme: da li zid ukrasiti slikama, fotografijama, da li okrečiti drugom nijansom ili nalepiti tapete… Stikeri su jedna od mnogih rešenja, ali zasigurno su najjednostavnije.

I za dnevnu sobu, kao i svaku drugu uključujući spavaću važi ista stvar: izvodljivo je i preporučljivo izabrati stikere koji idu uz ostatak enterijera.

Predsoblje ostavlja prostora za stikere

Uglavnom usko, malo, ili dugo ali neosvetljeno, predsoblje svejedno zaslužuje da „bljesne“ ukoliko postoji šansa. Naravno da šansa postoji, a u pomoć i kada je u pitanju predsoblje, mogu da uskoče upravo stikeri.

Stikeri se mogu naći u različitim motivima, bojama, dezenima, povoljni su, i dostupni, pa je veoma jednostavno odabrati neke koji će predsoblju dati onu notu koja mu je potrebna da oživi, da izgleda lepše, elegantnije ili veselije.

Stikeri i dečja soba

Dečja soba zahvaljujući stikerima može da obraduje mališane, a ove zanimljive nalepnice takođe mogu da isprate sve dečje faze vezane za omiljene boje, oblike i dezene. Stikeri su, kada je u pitanju dečja soba, odličan izbor zato što je zahvaljujući njima izvodljivo češće menjati dekoraciju kutka koji deci zaista treba da bude uvek dovoljno inspirativan.

Stikeri u radnom prostoru kod kuće

Kako radni prostor u domu može da se nađe u bilo kojoj prostoriji, on se, pogotovo ako nije izdvojen u zasebnoj sobi, ističe jedino nameštajem. Radni sto, radna stolica – uglavnom smešteni uz zid. Taj zid je zato pravo mesto za stikere koji će prostoru za rad dati jednu svežinu i osnažiti volju za radom.

Savet je da stikeri budu mirnijih i prijatnih boja kako ne bi odvlačili pažnju i fokus sa radnih obaveza. Dobrodošle su i motivacione poruke, optimistične rečenice, sve što deluje inspirišuće i daje elan. Tokom radnog vremena gledanje u zid (dakle u stikere) ne treba da navodi na lutajuće misli, već susret sa zidnom dekoracijom treba da koncentraciji da dodatnu potporu koja će podstaći dobre ideje.

Veselost kuhinje

Neke kuhinje i ne ostavljaju mnogo prostora za detalje koji bi bili efektna završnica. Stikeri su zahvalno rešenje i kada je u pitanju kuhinja. Prostor namenjen za spremanje hrane stikerima može dobiti novi i potpuniji izgled koji će prijati i ukućanima i gostima. Bilo da se odabere floralni ili apstraktniji ukras koji je u ponudi kada su u pitanju stikeri, rezultat će biti sjajan i zapažen.

Naravno, ovi predlozi samo su mali deo svega onog što je moguće izvesti sa stikerima i samo jedan od načina da, zahvaljujući ovim povoljnim i vremenski nezahtevnim sitnicama, dom doživi značajnu transformaciju koja će prijati i oku i raspoloženju.