Poklon za useljenje, kao i prva poseta onima koji su sveže promenili adresu stanovanja jedan su od načina da se podeli sreća sa bliskim osobama i da se proslavi novootpočeta faza života. Preseljenje u novi dom i jeste stvar dostojna proslave, pa je sasvim u redu potruditi se oko poklona za domaćine.

Budući da je ovoj poseti useljenja prethodio period u kom je bilo stresa, verovatno i nepredviđenih troškova, koristan i praktičan poklon biće pun pogodak. Posebno ako imamo u vidu da se i nakon useljenja ne okončava proces opremanja doma.  Iz tog razloga dolazak u posetu sa odličnim poklonom može da bude od velike pomoći.

Sobna biljka

Već se naveliko piše i priča o tome koliko biljni svet oplemenjuje prostor, pa je stoga biljka zahvalan poklon koji ne može biti promašaj. Svejedno, biranju ovog dara treba pristupiti mudro i odlučiti se, recimo, za neku od biljaka koje nisu teške za održavanje – sukulenti, otpornije puzavice ili nešto slično što potrebama neće opteretiti ukućane. Ovaj znak pažnje neće samo doprineti čistijem vazduhu već i osećaju spokoja koji je nužan u svakom domu.

poklon welcome mat sigma nekretnine zrenjanin

Personalizovani otirač

Otirač je predmet koji privuče pažnju i pre no što uđemo u nečiji dom. Personalizovani otirač stoga je super poklon jer je, istini za volju, u pitanju predmet koji teško da se nalazi na vrhu liste prioriteta ljudi koji se sveže useljavaju u kuću ili stan. Zato je baš otirač dobar poklon za novouseljene prijatelje, rođake ili komšije. Zanimljiv citat, lepim fontom ispisano prezime, monogram… sve opcije dolaze u obzir i podjednako su simpatična dekoracija za čuveni welcome mat. Preporučljivo je izabrati neki od izdržljivijih materijala da bi poklon što duže trajao.

Komplet alata kao poklon

Novi dom ujedno znači i set novih zadataka koji se tiču održavanja prostora za stanovanje. Uz kvalitetan alat  – čekić, set odvijača, klešta, ključevi, ili nešto drugo što zasigurno može biti od pomoći – svi predstojeći radovi u domu biće znatno jednostavniji.

Poklon za kuhinju – skoro nikad ne omane

Iako je dobro opremljena kuhinja san svakog doma, retko u koju se kroči a da zaista ima sve. Naročito ako je odskora u funkciji. Neki od kuhinjskih aparata kao poklon za novi životni prostor bio bi sjajan. Aparat za kafu, kompaktni blender ili aparat za vafle ili bilo koja druga stvar za koju verujete da će dobro doći u kuhinji istinski će obradovati drage ljude kojima se ide u posetu.

Od jednostavnijih i jeftinijih varijanti mogu se izabrati i poslužavnik, kutija za hleb, etažer za posluživanje hrane…

Zidna dekoracija

Ako se ne gubi iz vida da ušuškavanju prostora doprinosi i njegova personalizacija, jasno je da zidna dekoracija jeste jedan od načina da se prostor „utopli“. Onima koji se tek usele u novi dom ukrašavanje zidova nije prva stavka za koju žele da se pobrinu, pa će poklon koji se može okačiti na zid biti pravo iznenađenje. Porodični portreti, mape, personalizovana i tematski odabrana štampa na platnu neki su od predloga. Uz više truda oko izbora dekoracije za zid veće su šanse da izabrani dizajn bude najbolji mogući.

Poklon koji doprinosi udobnosti

Da bi dom postao kutak za uživanje neophodno je utopliti ga. To se postiže kako bojama tako i materijalima. Otuda se jastučići od zanimljivijih materijala i u zanimljivijim bojama kao i ćebence definitivno svrstavaju među zgodnije poklone za useljenje. Ne treba smetnuti s uma da bi valjalo birati kvalitetnije materijale i voditi računa o bojama kako bi se poklon zaista uklopio u ambijent kom je namenjen.