Baštenski nameštaj u letnje doba, ali i tokom toplih jesenjih ili prolećnih dana još kako može doprineti istinskom uživanju u lepom vremenu. Prva pomisao na kutak u domu koji nije enterijer uglavnom stvara sliku jednog harmoničnog, ukusno stilizovanog prostora stvorenog za opuštanje. A istini za volju, nema ni razloga da ta zamišljena atmosfera tako ne izgleda i u realnosti.

Šta treba učiniti da bi se kreirala oaza na otvorenom?

Za početak, opremanja tog kutka uopšte ne mora mnogo da košta. Samo je potrebno birati pametno i dobro se organizovati. I postaviti prioritete: da li je važnija udobnost, trajnost ili će pobediti dizajn.

Baštenski nameštaj – može i polovan

Vreme u kom živimo usmereno je, između ostalog, i na eco friendly način života. Nabavka polovnih stvari uklapa se u tu priču, što kod nas odavno nije nova stvar. Na internetu je mnogo sajtova sa neverovatno velikom ponudom kada je u pitanju, između ostalog, i baštenski nameštaj. Jedino treba imati svest o tome šta bi se uklopilo u prostor kojim raspolažemo i naoružati se strpljenjem tokom potrage.

baštenski nameštaj uživanje sigma nekretnine zrenjanin

Ako se spoljni prostor za sedenje i uživanje, odnosno bašta, oprema od nule, možda je najbolje potražiti neki od setova. Nekada je baštenski nameštaj u setu povoljniji od kupovine na komad. Setovi najčešće uključuju stolice, stolove, katkad i ležaljke ili ljuljaške. Glas u prilog setu ne ide samo zbog uštede, već zato što će potpomoći da ambijent izgleda skladno i ujednačeno.

Oni koji već poseduju deo nameštaja mogu da potraže nešto što se može uklopiti uz postojeće komade. Pojedinačno uklapanje ne mora da znači i estetski haos, jer uz pažljivo biranje na kraju sve može izgledati perfektno ukomponovano.

Naravno, tokom potrage za komadima nameštaja ili kompletom preporučljivo je biti na oprezu. Obratiti pažnju na fotografije artikala koji su u ponudi, osvrnuti se na recenzije koje je prodavac dobio za svoje prethodne prodaje i iskomunicirati oko svih nedoumica, u slučaju da postoje.

Pitanje materijala

Mada je malo šta lepo koliko nameštaj od drveta, činjenica je da drvo košta. Plastika je povoljnija, ali dugoročno nije toliko isplativa.  Stoga je metal dosta bolja opcija. Metalna konstrukcija omogućiće da baštenski nameštaj traje duže, a pridružene delove od drveta, plastike ili tkanine moguće je menjati i tako podmlađivati i osvežavati nameštaj. Shodno tome, metal je izbor koji nudi odličan odnos cene i kvaliteta.

baštenski nameštaj predlozi sigma nekretnine zrenjanin

Naravno, u sklopu sa ličnim afinitetima i budžetom treba odlučiti o tome šta se kome najviše uklapa u stilsku i finansijsku priču o uređenju bašte ili terase.

Od kućnog napraviti baštenski nameštaj

Restauracija kućnog nameštaja takođe slovi za jednu od budžetski zahvalnijih opcija. Uz to je i vrlo popularna. Istini za volju, ovaj poduhvat zahteva i kreativnost i vreme, ali će zaigurno konačan rezultat podrazumevati unikatni komad nameštaja. Naravno, pre pristupanja ovom uradi sam projektu treba razmisliti o izvodljivosti. Nisu svi materijali otporni na sve vremenske uslove, pa ukoliko bašta nema nastrešnicu niti je u planu njeno postavljanje, možda se ovog posla ne treba prihvatati. Zamisao može biti dobra, čak i realizacija, ali možda trud nije vredan ukoliko nije u pitanju rešenje na duže staze.

U slučaju da su uslovi zadovoljavajući, ovo može biti projekat na kom će se angažovati čitava porodica.

Ne treba smetnuti sa uma manje poznate brendove

Renoviranje, dekorisanje ili unošenje bilo kakvih promena u prostor neretko padne na pamet prilikom gledanja kataloga poznatih brendiranih prodavnica. To jeste super način da se otkrije šta je u fokusu, ali nije loše osvrnuti se na manje proizvođače i porodične biznise. Tako se može pronaći nešto nesvakidašnje, ali i pristupačnije, a može se, u dogovoru, kupiti i na nekoliko rata, što je dodatni plus za ovaj vid kupovine.

baštenski nameštaj ideje sigma nekretnine zrenjanin

Opremanje bašte i dekorisanje čitavog kutka za uživanje u osunčanim danima zaista može da bude uzbudljivo i zabavno. To je ostvarivo jedino ako se realno sagledaju ideje i mogućnosti, odnosno, ako se pravilno budžetira i ako se sprovede detaljnije istraživanje svega što je u ponudi. Treba zapamtiti da ono što je povoljno nije nužno i loše, te se informisati o popustima i drugim načinima da se uštedi. Kada se izdvoji vreme za opremanje prostora i dobro promisli o svemu, može se pronaći najbolji baštenski nameštaj koji će doprineti tome da svaki sekund proveden u tom kutku bude maksimalno opuštajuć.