Akva-park zasigurno spada u atrakcije koje privlače pažnju velikog broja ljudi. Istinski ljubitelji ovakvog vida zabave i odmora radi su da prilikom putovanja i obilazaka različitih gradova i zemalja posete i akva-parkove. Shodno tome, svetski akva-parkovi nude različite sadržaje i inovacije koje itekako mogu oduševiti posetioce. I stalno niču, te je ponuda u konstantnom porastu.

Gde se nalaze najlepši i najinteresantniji akva-parkovi i na kojim destinacijama se nalaze?

Eko frendli akva-park u Abu Dabiju

Yas Waterworld kažu da je eko frendli jer ovaj akva-park poseduje hidromagnetne tobogane koji ne štete okolini.

Dubai: ronjenje među ajkulama

Ovaj akva-park posetiocima pruža mogućnost da rone kroz akvarijujume sa, ni manje ni više, nego ajkulama. Uz to, izvodljivo je i plivanje u lagunama sa mnogim drugim životinjama, definitivno bezopasnijim od ajkula.

akva-park dubai sigma nekretnine zrenjanin

Akva-park u Kanadi je rekorder

World Water Park u Alberti ima nešto što nema niko drugi: najveći unutrašnji bazen na svetu. Posetioce čeka 17 različitih tobogana niz koje se mogu spuštati, što je nesumnjivo nesvakidašnji doživljaj i prilika.

Kipar inspirisan Olimpom

Aja Napa na Kipru osim standardne ponude spuštanja niz tobogane, bazena, nudi i ronjenje sa ribama ali i karting. Ko poseti ovaj grad nek na spisak za obilazak doda i njegov akva-park.

Tenerife: vodeno čudo koje liči na Tajland

Siam Park uređen je tako da nalikuje Tajlandu, a prilikom boravka moguće je uzeti i časove surfovanja koji se izvode na bazenu sa talasima visokim do 9 metara. Ovo je još jedan argument da Tenerife budu destinacija snova.

akva-park tenerife sigma nekretnine zrenjanin

Akvatika u Orlandu

Poseban je jer ima više 200 vrsta rastinja u baštama u okviru kompleksa. A čitav park ima više od 3 miliona galona vode koji se održavaju na preko 80 stepeni. Za one koji bi voleli da borave duže, postoji mogućnost iznajmljivanja koliba.

Akva-park u balonu: neobična ponuda Nemačke

Akva-park po imenu Tropikal Ajslend u Krausniku nalazi se u balonu. Posebno interesantno je što on oslikava prava tropska ostrva.

Šta nudi brazilski Bič Park?

Brazilski akva-park na godišnjem nivou primi više od 650.000 ljudi. Takođe, svrstava se među najveće vodene parkove u Latinskoj Americi – prostire se na 42 ara. Fascinantno, definitivno!

Korejski bazen takođe je poseban (Caribbean Bay)

Konkretnije, u Koreji se mogu doživeti neke od najzanimljivijih vožnji po vodi. Spoljni bazen ovog akva-parka prostire se na 130 metara a uz to ima sjajne talase.

Austrijski vodeni park u Insbruku

Smešten u Alpima ovaj vodeni kompleks ima 5 vodenih katapulta i prava je atrakcija. Osim toga, poseduje poseban deo namenjen deci i poseban deo za odrasle.