[Znak zodijaka i čišćenje doma –  zvuči nepovezivo, ali moguće je povezati ova dva pojma. Naročito ako pokušamo da, kroz karakteristike određenog znaka, predvidimo ko bi kakav odnos imao prema čišćenju.

Ovan: „Pospremiću kad mi dođe.“

Ovnovima krajnosti nisu strane. Ovan je u stanju da mirno leškari na sofi dok je svuda oko njega nered. Međutim, kada ga uhvati trenutak, Ovan će prionuti na sređivanje po stanu kao da je to najbitniji posao na svetu. Detaljno će čistiti prostor i neće stati dok ne završi zacrtano.

Znak Bik: „Važan mi je raspored.“

Tvrdoglavi Bik baš i ne voli promene. Ima svoje redoslede i pridržava ih se. Ima raspored rada i kada sređuje dom, kako ga čišćenje ne bi remetilo u drugim aktivnostima. Bik, čuveni gurman i hedonista,  uvek će praviti pauze za obrok i odmor.

Blizanci: „Sve ću ja to odjednom.“

Ovaj znak ne drži mesto, što bi se videlo i u toku čišćenja. Juri od prostorije do prostorije, od posla do posla, usput i telefonira. Ovakva (ne)organizacija i Blizancima stvara nesigurnost u donošenju zaključka – da li su sve obavili ili nisu. U pitanju je znak koji je definitivno u stanju da izludi ukućane.

Rak: „Srediću, ali ne moram baš sve.“

Postoje Rakovi koji nimalo ne podnose spremanje, ali i oni kojima to nije teško, pa sređuju redovno. Ipak, Rak se neće zamarati sitnicama i nebitnim detaljima. U čišćenju se neće uvek posvećivati stvarima koje nisu  posebno vidljive. Rak bi mogao da zataška neke nerede, ali i da zaboravi gde je šta zaturio. 

Horoskopski znaci i čišćenje doma jesu zanimljiva tema, zar nisu?

Znak Lav: „Vidi kako je sve sređeno.“

Lavovi ne pate od preterane pedanterije. Međutim, kada krenu da sređuju, biće temeljni. Lav, kralj životinja, na spremanje će se nameriti onda kada upravo njemu zasmeta nered. Naravno, ovom znaku godi da su u centru pažnje, pa kad primetite da je kod njega stan blista, pohvalite ga.

P.S. Pohvala je dobrodošla i za druge znake.

Devica: „Tamo je ostala jedna mrvica.“

Za ljude rođene u znaku Device vezuje se reč perfekcionizam. Otuda, svi misle da je čišćenje Devicama hobi, i pitaju se da li oni sa njim ikad i prestaju? Devica će uvek spremati uz muziku, otvorene prozore i radiće sa lakoćom. Iako je kod Devica uglavnom dom besprekorno čist, iritiraće ih i najmanji znak nečistoće. Za njih uvek ima posla!

Znak Vaga: „Podelićemo poslove.“

Vagama su važne dve stvari: sve na svom mestu i da čisti u društvu. Ovaj znak nije lud za sređivanjem, ali će mu biti važna pomoć. Cimer, partner ili neko treći, morao bi da mu pomogne. Vage se trude da lepo srede dom, međutim, ne preteruju sa radom.

Škorpija: „Ako nećeš da pomogneš, nemoj odmagati.“

Radnu akciju sprovode dok ne završe sa poslom. Škorpije su sistematične u čišćenju, oboavljaju jednu po jednu stvar. Radiće bez prestanka kako bi posle uživali. Životni prostor mogu srediti za dan, jer im višednevno čišćenje noćna mora. Pomoć im je dobrodošla, ali ne trpe usporavanja. Ako ne možete da ih pratite, ne odmažite im.

Strelac: „Niko to ne ume kao ja!“

Ova izjava bi, naizgled, više išla uz Lava, ali Strelčeva je. Lavovima je važno da ih vide, a Strelcu da bude najbolji. Veruje da niko kao on ne može da sredi lavabo, šporet i sve drugo. Kad nekog obaveže da nešto sredi, stalno će komentarisati da je on to mogao bolje.

Znak Jarac: „Samo da napravim spisak poslova.“

Jarac je ljubitelj spiskova. Ozbiljan i veoma organizovan, prema spisku će radnoj akciji pridružiti i ukućane. Raspoložen za svaki dogovor, ovaj znak će nuditi zamene i kada je reč o poslovima i prostorijama sa spiska.

Vodolija: „Za nekoliko dana sve će biti gotovo.“

Vodolija uvek ima vremena. Zato kod nje sređivanje traje barem nedelju dana. Ipak, Vodolija se strogo pridržava svojih planova. U radu je kreativna, dok sprema istovremeno smišlja nove ideje za dekoraciju i organizaciju.

Ribe: „Ja ću to u poslednji čas.“

One će odlagati sve do poslednjeg trenutka. Za Ribe je spremanje sizifovski posao jer: srediće, a brzo će sve opet isprljati. Međutim, kada se uhvate čišćenja, posao joj neće teško pasti, sve će srediti. A onda iznova – teško će se naterati na novo čišćenje.

A vi, koji ste znak u horoskopu?Šta kažete dok spremate?