[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Tegle spadaju u ambalažu koja se, uz plastiku, najviše gomila u domaćinstvu. Štaviše, većina domova u špajzu ili na drugom mestu namenjenom za odlaganje ima barem 3 neupotrebljene tegle koje zaludno stoje. Ne traba napominjati koliko je šteta baciti ih, kada mogu da posluže za različite stvari. Štaviše, postoje i grupe na internetu koje služe za razmenu, tj. udomljavanje tegli. Oni kojima tegle nisu potrebne poklanjaju svoje zalihe onima koji misle da im mogu poslužiti.

Osim za ponovno skladištenje namirnica, tegle mogu poslužiti u domu kako pomoć pri organizaciji ili dekoraciji prostora.

Kako sve mogu da se koriste tegle?

Za organizaciju olovaka, flomastera ili markera

Ove stvari uglavnom se zatiču svuda po kući, bilo da je reč o domaćinstvima sa decom ili kreativnim odraslima. Međutim, tegle mogu biti rešenje za bolju organizaciju. Grupisanje flomastera u jednu, bojica u drugu teglu samo su dva od toliko načina da se izbegne nered.[/vc_column_text][vc_single_image image=”19085″ alignment=”center”][vc_column_text]P.S. U teglama je izvodljivo i držati i mini igračke, poput onih iz Kinder jaja, a poklopac za zatvaranje može se ofarbati ili  se na njega staviti ručkica zarad lakšeg otvaranja.

Odlaganje u kupatilu

Poštu su ženska kozmetika i ženski neseseri priča za sebe, tegle mogu poslužiti i u kupatilu kako bi se uveo veći red u sve kupatilske potrepštine. Zato tegla može da bude i mesto za odlaganje: tupfera, štapića za uši, četki za šminkanje, olovaka za oči ili ajlajnera… Ovo su samo neki od primera.

Tegle kao posude za začine

One začine koji se kupuju u kesicama moguće je čuvati upravo u teglama. Ljubiteljima začina ovo je odavno palo na um, pa su im tegle poslužile za bolju organizaciju u kuhinji. Kada se koriste za čuvanje začina, najbolje je birati iste teglice za sve začine, kako bi se postigla vizuelna ujednačenost. U odnosu na to da li će se začini držati na polici ili u fioci, ime začina moguće je istaći na tegli ili na poklopcu.

P.S. U teglama se mogu držati i druge stvari koje pripadaju kuhinji. Korpice za mafine ili kuhinjski proor samo su neke od njih.[/vc_column_text][vc_single_image image=”19086″ alignment=”center”][vc_column_text]

Tegle – za čuvanje pribora za šivenje

Zagubiti čiodu ili iglu za šivenje u kući horor je za sebe, jer postoji opasnost da se neko ozbiljno nabode. Tegla može da bude mesto na kom će se čuvati pribor za šivenje. Veliki plus je što je ovo rešenje pogodno za nošenje, pa može poslužiti prilikom putovanja pošto nezgoda sa odšivanjem nikad ne bira gde će se desiti.

Tegle kao svećnjaci

Mada zvuči neverovatno, tegla može da ima veze sa romantikom. Ljubitelji sveća i ugodne atmosfere ne moraju da bace ostatke izgorelih sveća. Potrebno je skupiti ih na gomilu, istopiti, preliti u staklenu teglu i na sredinu staviti fitilj. Uz to, postoje i recepti za samostalna pravljenja sveća, pa i bez reciklaže starih, nova sveća se može smestiti upravo u teglu.

Takođe, tegle mogu veoma lako da postanu i baštenski svećnjaci, a moguće je napraviti i rustičan luster upravo od tegli.[/vc_column_text][vc_single_image image=”19087″ alignment=”center”][vc_column_text]

Umesto vaze: cveće u tegli

 Tegla može da bude i vaza, čak veoma jednostavno. Dovoljno je samo naliti vodu i staviti cveće, a oni spremniji za eksperimentisanje teglu mogu ukrasiti na različite načine. Rezultat ove igre biće unikatna vaza.

P.S. Ne treba smetnuti s uma i dekupaž tehniku, jer ju je moguće izvesti i na teglama.

Tegle za čuvanje bombona

Ljubitelji bombona mogu pomoću tegle da se reše silnih kesa koje su zaista iritantna ambalaža i krajnje nepotrebna. Veća tegla koja bi predstavljala mesto za bombone ujedno bi bila i slatko iznenađenje: može se uvek izvući neki drugi ukus.

P.S. Tegla je dobra ambalaža i za keksiće.

Teglica – kasica prasica

Ova ideja ne treba posebno da se objašnjava, jer je od tegle veoma lako napraviti kasicu prasicu. I bez dekoracije, samo sa pravljenjem proreza na poklopcu kasica je spremna. A načina za ukrašavanje je mnogo, ali je ovde važnije imati plan štednje.[/vc_column_text][vc_single_image image=”19088″ alignment=”center”][vc_column_text]

Novogodišnja dekoracija u tegli

Tegle se, u duhu praznika, mogu uklopiti i u dekoraciju doma. Uz lepak, so ili kokos, grančice zelenila, neku farbu i drugi materijal, tegla može da postane efektan detalj koji će dati doprinos prazničnoj atmosferi.

Za kraj, pitanje: Koji je Vaš dalji plan vezan za tegle koje uzalud čame u ostavi?[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1528639095956{margin-right: 20px !important;}”][vc_wp_categories title=”Kategorije” options=”count”][vc_wp_posts title=”Skorašnji članci” number=”5″][vc_posts_slider count=”3″ interval=”3″ slides_content=”teaser” slides_title=”1″ posttypes=”property”][vc_basic_grid post_type=”post” max_items=”10″ element_width=”12″ grid_id=”vc_gid:1608489257057-702edeb394ab78c48a4c3a64d2cca0ff-5″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_pinterest][vc_googleplus][vc_facebook][vc_tweetmeme][vc_widget_sidebar sidebar_id=”default-sidebar”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1528639095956{margin-right: 20px !important;}”][vc_wp_categories title=”Kategorije” options=”count”][vc_wp_posts title=”Skorašnji članci” number=”5″][vc_posts_slider count=”3″ interval=”3″ slides_content=”teaser” slides_title=”1″ posttypes=”property”][vc_basic_grid post_type=”post” max_items=”10″ element_width=”12″ grid_id=”vc_gid:1608489258233-fce95616838d39c4e538494e4ede00e7-10″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_pinterest][vc_googleplus][vc_facebook][vc_tweetmeme][vc_widget_sidebar sidebar_id=”default-sidebar”][/vc_column][/vc_row]