Priroda će biti u trendu kada je reč o prolećnom uređenju doma i u 2021. godini. Samim tim, biće veoma aktuelni prirodni materijali, boje i dezeni. Ovo nije iznenađujuće jer su prirodni tonovi i materijali u modi već neko vreme, a inspiracija se može pronaći gotovo svuda.

Ipak, uvek dobro dođu i neke ideje.

Priroda i njene boje

Za prolećno osvežavanje doma dobrodošli su prirodni tonovi, koji će se sigurno održati i tokom leta. Dom bi, prema savetima za proleće, trebalo da bude u znaku prirodnih tonova: neutralnih, svetlih, zemljanih. O zelenilu, plavetnilu da i ne govorimo. Svaki nadahnjujući kolorit iz prirode može da postane deo doma, samo je potrebno lepo isplanirati.

Što više zelenila – što više biljaka

Za neke ljude su biljke u domu podjednako važne kao i nameštaj, a nekima su samo ukrasni detalj. Međutim, nesporna je svežina kojom zrače i estetski udeo koji pružaju domu. Gde god da se pronađe mesto za nove biljke, biće definitivno sjajan izbor, a prostor će oživeti i priroda će biti u njemu.

Biljke su dobrodošle uvek, a posebno kada je u fokusu priroda.

priroda je u trendu biljke sigma nekretnine zrenjanin

Drvo je (uvek) u trendu

I u ovoj sezoni u kojoj je priroda u trendu kao i sve što na nju asocira, drvo će se sjajno uklopiti. Nameštaj od drveta, čak i kombinacija različitih završnih obrada ovog materijala i njegovih tonova prostoru će dati modernost. Ovako dekorisan dom izgledaće ležerno, prirodno, a poigravanje se nijansama drveta prostoru će dati dinamiku.

Priroda i tekstil: lan, naravno

Lan uvek slovi za tekstil koji domu može da pruži poseban ugođaj. Prirodan, svež, bogat bojama, uz sebi svojstvenu izgužvanost, lan će prostoru dati šarm koji će malo koga ostaviti ravnodušnim. Lanena posteljina odavno je nezaobilazna, međutim, dobrodošli su i prekrivači za sofe, lanene zavese, jastuci. Lan je sjajan izbor za svaku prostoriju.  Uz to je vodeći kada je reč o tekstilu, a priroda i lan – oni su skoro pa jedno.

Printovi: u trendu je kombinovati ih na razne načine

Priroda nije ništa drugo do kombinacija različitih printova. Zato je moguće u svakom kadru naći nešto inspirativno što bi moglo da se „useli“ u dom. Tapete, jastučići od cveća, geometrijski motivi, pa i tufne, o ciglama da ne govorimo.

Ipak, mali savet: bez preterivanja.

Ručno rađeni predmeti

Priroda je i talenat u rukama, pa su ručno rađeni predmeti u trendu ovog proleća. Zanatlije su umetnici svoje vrste, imajte na umu mogućnost da ih posetite pogledate nešto iz njihove ponude.  Međutim, čak i nesavršeni predmeti biće zgodni detalji. Neizbrušene teksture i površine predmeta sasvim su u skladu sa savršenstvom nesavršene prirode pa će biće odličan potez u sobu uneti predmete od, recimo gline.

P.S. Obilazak buvljaka prava je prilika za snabdevanje raritetnim sitnicama.

Priroda u domu takođe znači jednostavnost

Jednostavnost u domu najčešće podrazumeva ono čuveno: manje je više. To je logično i u ovom slučaju jer priroda sama po sebi traga za redom i harmonijom. Na polju uređenja doma to znači izbegavanje mogućnosti da prostor bude natrpan nameštajem, detaljima, ali i tonovima i printovima.

Priroda i dom vole poigravanja, ali sa merom, sa ciljem da prostor deluje prijatno i onima koji u njemu žive i onima koji svrate tek povremeno.

Na kraju krajeva, uređenja doma tokom proleća kada je najveća inspiracija priroda istovremeno i znači: udobnost, pa je udoban dom u kome je opuštajuće boraviti uvek u trendu, a posebno ovog „prirodnog“ proleća.