Piši-briši zidovi u domovima popularni su već nekoliko godina. Nije ni čudo: reč je o odluci koja dom čini interesantnijim i definitivno drugačijim u odnosu na ostale delove doma u kom su zidovi okrečeni ili ukrašeni tapetama.

Nije retko danas naići na lokale ili kafiće koji su ovako dekorisani, što nije ni začuđujuće jer je ovaj izbor ima mnogih prednosti u odnosu na „redovno“ ili „obično“ ukrašene zidove.

Pored dekorativnog udela koji imaju, tu je i praktičnost ideje da se upravo piši-briši zidovi usele u životni prostor. Zapravo, oni su pogodno rešenje i kada je u pitanju dečja soba, radni prostor, ali i kuhinja ili trpezarija.

Odličan argument koji ide u prilog ovim zidovima ili piši-briši tablama tiče se i stilske uklopivosti: crni prostor na zidu pogodan za ispisivanje odlično se uklapa i u industrijski stil, retro, elektiku ali i vintidž uređene prostore.

Koji su drugi argumenti koji glas i prednost daju upravo ovom načinu ukrašavanja zida?

Piši-briši zidovi: pogodni za ljubitelje spiskova i drugih beleženja

Za one koji vole da prave spiskove, da beleže recepte ili druga upustva umesto da ih bukmarkuju na kompjuteru ili telefonu, piši-briši zidovi mogu biti baš dobra stvar.

piši-briši zidovi kuća sigma nekretnine zrenjanin

Nekima služe i kao tabla za usavršavanje novih učenja, za preslišavanja, ali služe i za različita motivaciona osnaživanja. Oni koji već imaju i koriste piši-briši zid smatraju ga nekom vrstom radne ploče – on im je i podsetnik i podrška ali i planer. I sve što je važno na taj način uvek može biti pred očima.

Spas onima koji imaju decu

Roditelji vrlo dobro znaju tokove dečjeg stasavanja i raspon dečje kreativnosti. Umetnost iscrtanu po zidovima videli su svi gosti kao i nerviranje roditelja koji se bore sa ovim likovnim zanosima svojih mališana. Piši-briši zidovi su spas za roditeljske živce, a deci su prostor za izražavanje umetničkog duha. Oni koji su već isprobali ove zidove naveliko ih preporučuju drugima.

Školarci će posebno voleti perive zidove. Na njima će moći da se igraju škole, rade zadatke, ili simuliraju školske časove.

Piši-briši zid: za ispoljavanje kreativnosti odraslih

Kako potrebu za kreativnim izražavanjem nemaju samo deca, zidovi koji podnose sve biće od koristi i odraslima. Oni su tu da budu i podloga za crtanje, vrsta godišnjeg dnevnika, riznica mudrosti, mesto za citate, bilo šta na šta navede trenutak inspiracije.

Plus: ako se zid ne briše redovno, na kraju godine može da bude i neka vrsta retrospektive.

Crni zid: sam po sebi vrsta dekoracije

Sve opcije koje su prethodno navedene i koje mogu da se rade na zidu jesu dekoracija. I to nimalo skupa jer su za nju potrebni samo kreda i ideja. Ograničenje postoji samo u glavi onog ko živi u tom prostoru te može da bira šta želi da na zidu ostane a šta da se sa njega ukloni.

Kad sve dojadi, svaki izraz predstavljen na piši-briši zidu lako se obriše i prostor bude spreman za nove početke.